Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - FC Chýnov

16.09.2010 15:59

 Hlubocká radost po jediné brance v utkání.

Hlubočtí přivítali v sobotním dopoledni na svém pažitu tým Chýnova s odhodláním konečně bodovat naplno. Tým Chýnova,který v létě opustilo 5 hráčů byl ve stejné situaci jako Hluboká a snažil se domácím hráčům co nejvíce znepříjemnit cestu ke třem bodům. To se jim v celku dařilo,ale Hluboká byla tentokrát o něco šťastnějším týmem a poprvé v této sezoně si připsala tři cenné body.A ještě jeden důvod měli hlubočtí k radosti. Po více jak roční pauze se vrátila na hřiště ikona Hluboké Jirka Povišer.

Úvod utkání patřil domácím,kteří už v první minutě si vytvořili dvě dobré příležitosti. Jako první prověřil brankáře Soukupa nepříjemnou střelou Vácha,kterou museli na roh odvrátit dobíhající beci hostí. A následný roh Janouška neusměrnil hlavou mezi tři tyče Dudek. V 5.minutě zahrávali hosté z Chýnova roh a hlavičce Hrušky moc nescházelo. O dvě minuty později to byl znovu Chýnov,tentokrát po rohu Hňupa hlavičkoval nepřesně Havel. Ve 13.minutě zahrávali domácí přímý volný kop a na dvakrát zblokovaný pokus Dudka se dostával k volnému Winklerovi,tomu ale v poslední chvíli ukopl míč hostující Hlinka. Domácí zatlačili Chýnov do Hluboké defenzivi,ale z řady rohů a standartek si vážnější šanci nevytvořili. Až ve 23.minutě zafungovala spolupráce Davida s Goliášem,Winkler vhazoval aut, narazil si s Horejšem a centrem ve stylu Davida Beckhama posadil míč na hlavu zcela volného Dudka,který míč uklidil hlavnou nekompromisně k tyči – 1:0. To jakoby domácí ukolébalo a hosté se začli znovu pomalu zvedat,ale řadu dobře rozehraných brejkových situací nedotáhli dále než k hlubocké šestnáctce. Za zmínku stojí jen pokus Havla s jehož střelou si ale brankář Brašnička poradil. Do poločasu už se nic vážnějšího nestalo a tak šli domácí do šaten s jednobrakovým náskokem.

Hluboká nechtěla zopakovat nepovedený vstup do druhé půle jako v Hradci a tak do 60.minuty v klidu kontrolovala hru. V 61.minutě se po pasu Adama bez přípravy na hranici šestnáctky opřel do míče Dudek a brankář Soukup měl s jeho pokusem plné ruce a nohy práce.O tři minutky později se hlubočtí vrhli do rychlého brejku Dudek poslal Horejše do sólového úniku,ten si ale v poslední chvíli míč ukopl a tak byl o krůček dřív u míče vyběhnuvší brankář Soukup. V 68.minutě,ale vyslal Chýnov první varování když se po rohu hlavičkoval těsně vedle Hruška. Hned o minutu později zatrnulo domácím ještě více,když se k hlavičce dostal střídající Svačina a míč z jeho hlavy skončil na břevně hlubocké svatyně. V 72.minutě mohla Hluboká přidat pojistku,když po faulu na Dudka zahrával pokutový kop Čermín. Bohužel penaltu kopnul prachmizerně a brankář Soukup jeho pokus nadvakrát zneškodnil. V 80.minutě už už zvedali chýnovští ruce nad hlavu to se po pasu od Sedláčka ocitli sám před brašničkou Doubrava,ale jeho zakončení z první jen těsně minulo pravou tyč Brašničkovi branky. V 82.minutě se dožadovali domácí další penalty,když po centru Adama byl ve vápně sražen Benhák,píšťalka rozhodčího Chvály,ale zůstala tentokrát němá. V závěru mohli domácí ještě dvakrát zvýšit,ale ani jeden dobře rozjetý brejk nedokázali dotáhnout do zakončení. Utkání tedy skončilo nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch Hluboké a domácí si tak poprvé v této sezoně mohli zakřičet vítězný pokřik.

V dalším kole zajíždí Hluboká na hřiště Jankova,kteří si v posledních dvou kolech připsali plný počet 6 bodů. Utkání bývá tradičně vyhecované a hlubočtí budou chtít určitě navázat na domácí vítězství. Utkání se hraje v sobotu v 17 hodin.

Karel Vácha (trenér Hluboké): „Pokračovali jsme ve hře, kterou jsme předváděli předtím. A v ní jenom těžko ohrožujeme branku soupeře. Dneska jsme aspoň dokázali dát další gól, a zároveň uhájit nulu. Jinak samozřejmě máme hodně práce před sebou, hlavně v koncovce. Dělá nám problémy finální fáze. Může to být taky tím, že máme mladý mužstvo, se kterým může některá situace zamávat. Ale na druhou stranu se z toho zase dokáže dost rychle oklepat. Takže naše výkony nejsou až tak vyrovnaný. I když třeba hrajeme dobře, tak se nějakou naší chybou můžeme dostat do těžký fáze a pod tlak soupeře. Řekl bych, že v zápase s Chýnovem se střídaly oba týmy v tlaku. S Jankovem to bejvá vyheclý, chceme vyhrát, uvidíme.“

Sestava: Brašnička – Štabrňák,Vácha,­Čermín,Jonáš – Winkler, Adam L.(76.Benhák),Ja­noušek(83.Povi­šer),Marhoun – Horejš(66.Kura­li),Dudek

FK Hluboká 1:0 FC Chýnov (1:0) Branka: 23.Dudek

 


FK-chynov2.jpg (273,8 kB)
FK-chynov3.jpg (252,4 kB)
FK-chynov4.jpg (232,5 kB)
FK-chynov5.jpg (285,7 kB)
FK-chynov7.jpg (256,9 kB)
FK-chynov8.jpg (236 kB)
FK-chynov9.jpg (206,8 kB)

FK-Chynov1.jpg (244,9 kB)