Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - FK Lažiště

18.10.2010 10:37

 

Hlubočtí hráči se dostali před utkáním s Lažištěm do svízelné situace,pokud by nebodovali naplno dotáhli by se na ně poslední dva týmy tabulky na rozdíl jednoho respektive tří bodů. Navíc hráli s týmem,který vyznává tzv. „Prešovský beton“ a má velmi efektivní protiútoky. Hluboká ovšem vyvinula především ve druhé půli drtivý tlak a žolík trenéra Váchy v podobě střídajícího Benháka utkání rozhodl.

Do utkání vstoupila aktivněji Hluboká a často se pokoušela a střelbu ze střední vzdálenosti. Nejčastějším sniperem byl kapitán Čermín,tomu ovšem někdo před zápasem upiloval jeho střeleckou mušku a přidělal tak akorát starosti hráčům na lavičce s hledáním míčů. Ve 3.minutě nebezpečně pálil Lukáš Adam a brankář Vlk s problémy vyrazil na roh. V 18.minutě zkoušel štěstí z 25 metrů Stráský,ale ani jeho pokus neskončil v brance. Ve 23.minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Jonáš poslal na nohu Lukáš Adama nadýchaný centr,jeho skákavý pokus brankář Vlk neudržel a dorážející Kurali procedil míč skrz jeho nohy – 1:0. Domácí mohli po chvilce přidat druhý gól.To když jeden z hostujících beků vybídl k nájezdu Horejše,ten si ale ve finální fázi ukopl míč a brankář Vlk na dvakrát míč zkrotil. Otřepané nedáš dostaneš se mohlo vyplnit v zápětí,když rychlý brejk hostí táhl po levé straně Tesárek nacentroval do vápna,kde se zjevil na malém vápně Hrbek,naštěstí pro Hlubokou ale branku Brašničky přestřelil. Ve 30.minutě se dostal ke střele Marhoun a jeho pokusu mnoho nechybělo,aby míč skončil v síti. Ve 38.minutě ovšem přišlo vyrovnání. Ačkoliv Iliev stál v ofsajdovém postavení pomezní rozhodčí Čmucha to nezaregistroval a brankář Brašnička unikajícího hráče fauloval, z čehož rezultovala penalta,kterou Tesárek se štěstím proměnil – 1:1. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vyburcoval domácí hráče trenér Vácha a poslal na hřiště mladého Benháka,který co by deux ex machine utkání rozhodl. Naopak v kabině hostí zřejmě zazněla informace,že za humny je drak a tak se hostující hráči téměř celý druhý poločas drželi jen na své obrané polovině. Ve 46.minutě odcentroval Čermín na jeho centr si naskočil Vácha,ale jeho skončil těsně vedle Vlkovi pravé tyče. V 55.minutě centroval Lukáš Adam,Kuraliho nůžky posunuly míč k volnému Janouškovi,ale jeho křižný pokus jen o chloupek minul branku. V 58.minutě prodloužil centr Adama Vácha na zadní tyč,kde z první střílel Čermín,míč směřující ke vzdálenější tyči,ale neuvěřitelné vyškrábl na roh Vlk. V 64.minutě nahrál Benhák rozběhnutému Jonášovi a jeho pokus vytěsnil na roh znovu brankář Vlk. Z následného rohového kopu si na centr Adama naskočil Benhák a míč skončil na břevně. V 70.minutě se parádně opřel do míče Marhoun,brankář Vlk se po střele jen ohlédl,ale míč skončil na tyči. O minutu později už ale bylo spravedlnosti učiněno za dost. Stráský přihrál Benhákovi,ten se protáhl mezi dvěma obránci jako by tam byli namalování a uklidil míč do sítě – 2:1. Domácí trošku polevili,ale hosty do žádné vyložené šance nepustili. Naopak v 81.minutě mohl po centru Marhouna skórovat osamocený Štabrňák,ale jeho hlavička skončila jen na boční síti. Hosté se nakonec také osmělili v závěru ke střele,ale pokus Tesárka skončil vedle Brašničkovi branky. Pro toho nakonec utkání nedopadlo dobře,protože v nastaveném čase se srazil s domácím Váchou a posledních vteřinky odchytal s krvavým šrámem a boulí na čele.

Hluboká si tak připsala důležité body a bude chtít určitě bodovat i venku. V příštím kole zajíždí na hřiště druhého nováčka z Veselí,tak proč si neodvézt tři body i odsud.

 

Karel Vácha (trenér Hluboké): „Samozřejmě jsme rádi, že jsme vyhráli a získali tři body. Zápas splnil naše očekávání. Věděli jsme, že Lažiště se budou spoléhat na nebezpečné brejky. My jsme měli v plánu proměnit některou z našich šancí, to se nám ale moc nevedlo, spoustu jsme jich „zapařili“. Trefili jsme břevno tyčku nebo vlastně asi dvě. A co letělo vzduchem vychytal jejich gólman, ulovil tak tři tutovky. Ale zase byl slabší při hře na zemi, tam měl problémy. A toho jsme využili při našem prvním gólu. Trápili jsme se střelecky, ale nakonec se nám podařilo dát vítězný gól. Ale potřebovali bysme nějakýho hráče, jako byl třeba Hájek, s instinktem „zabijáka“, kterej by právě tyhle šance proměnil.“

FK Hluboká 2:1 FK Lažiště ( 1:1 )

branky: 23.Kurali,71.Ben­hák – 38.Tesárek z penalty

Sestava: Brašnička – Mašek,Vácha,St­ráský,Čermín – Jonáš,Marhoun,Ja­noušek,Adam L.(76.Štabrňák)-Kurali(88.Adam T.),Horejš(46­.Benhák)