Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - FK Slavoj Jindřichův Hradec 1910

05.04.2011 09:43

 

 

Hluboká přivítala na svém trávníku dosud neporažený tým jarní části soutěže – Jindřichův Hradec. Před utkáním se čekal ofenzivní fotbal. Na hřišti se v první půl hodině odehrála doslova gólová smršť. Oba týmy předváděli výborný fotbal a přítomní diváci museli být nadmíru spokojeni. Pokud před výkopem někteří litovali, že nejeli raději na ligový záchranářský boj Dynama se Slováckem, které skončilo bez branek, po zápase jim bylo jasné, že za 14 dní se opět pojedou podívat na Hlubokou. Oba týmy udělali fotbalu v kraji velmi dobrou reklamu a hlubočtí budou jen doufat, že v příštím domácím zápase je přijde podpořit více domácích diváku.

Utkání začali lépe hosté z Hradce. K prvnímu gólu jim pomohl domácí brankář Brašnička, když mu plavající střela Frühaufa z dobrých 35 metrů, proskočila mezi nohama. Poté se chopili hlavní role zápasu domácí. V 9.minutě se Hájek uvolnil na pravé straně a přihrál pod sebe na nabíhajícího Lukáše Adama, který ale místo střely z první si chtěl míč ještě připravit a ten mu uskočil do náruče brankáře Hulíka. Ve 13.minutě se domácí dočkali vyrovnání. Hájkovu střelu Hulík jen vyrazil před sebe a dobíhající Winkler vyrovnal – 1:1. O chvilku později se uvolnil Dudek na levé straně přihrávkou pod sebe hledal Marhouna. Míč se odrazil od obránců Hradce jen k nohám domácího Čermína, ale jeho střela z první skončila nad. V 18.minutě už domácí vedli. Dudek který stál v ofsajdu nejevil snahu hrát a rozhodčí Jaroš nechal správně pokračovat ve hře Čermína, který po levé straně unikl a přesnou přihrávkou před branku našel Lukáše Adamů, který přesnou střelou k tyči dal na 2:1. Z vedení se domácí radovali jen 5 minut. Po nedorozumění stoperů Stráského s Váchou a brankáře Brašničky trestal Kvitský – 2:2. Domácí ihned po rozehrání mohli jít opět do vedení. Střela Dudka z úhlu ale skončila jen na boční síti. Ten samý hráč se dočkal ve 28.minutě, kdy Hájek poslal nadýchaný dloubáček za beky. Dudek si míč krásně zpracoval a křižnou střelou poslal domácí znovu do vedení – 3:2. Pokud se domácí radovali předtím z vedení pět minut nyní se radovali jen dvě minutky. K přímému kopu se postavil Frühauf a jeho střílený centr nešťastně přizvedl domácí Hájek do vlastní branky – 3:3. Přestože si Hradec nevytvořil jedinou gólovou šanci, dokázal ze tří střel dát tři branky. Nutno podotknout, že jim k tomu domácí hodně dopomohli. Do šaten mohli nakonec jít spokojenější domáci, bohužel po přihrávce Hájka svůj sólový únik nepřetavil v gól Lukáš Adam.

Do druhé půle vstoupila aktivněji Hluboká. V 52.minutě se znovu dostala do vedení. Roh Lukáše Adama špatně vyboxoval brankář Hulík, dobíhající Hájek byl faulován a následovala penalta. Tu si vzal na starost kapitán domácích Čermín a s jistotou proměnil – 4:3. V zápětí však výhodu pokutové kopu dostali i hosté z Hradce. Jonáš fauloval Frühaufa. Sám postižený si postavil míč na penaltový puntík. Brankář Brašnička tentokrát předvedl výborný zákrok a chycením penalty odčinil první branku. Následně po centru Hájka mohl Dudek přidat další branku, ale střílel vedle. Domácí pak vsadili na defenzivu a hosté z Hradce drželi více míč na svých kopačkách. Do vážnější šance se nedostali. V 70. minutě se uvolnil z levé strany do středu hřiště hostující Beneš. Jeho skákavou střelu k tyči, ale brankář Brašnička schoval do svých rukavic. Hosté se i nadále tlačili do šestnáctky, ale většinu centrů odvrátili hlubočtí beci nebo víkendový sběratel poletujících míču Brašnička. Na druhé straně se po centru Horejše ocitl na penaltě volný Benhák, jeho střela skončila ale těsně nad. V 87.minutě se domácí dočkali pojišťovací branky. Dlouhý výkop Brašničky se snažil skluzem odvrátil hostující Opelka. Po jeho zásahu se míč však dostal k nohám rozběhnutého Tomáše Adama. Ten se nezalekl dvoumetrového Hulíka a chladnokrevným lobem stanovil na konečných 5:3.

Hluboká si tak doma připsala důležité tři body a potvrdila, že v letošní sezoně má na domácím hřišti velmi dobrou formu. Doufejme že si jí přenese i na nepopulární hřiště do Chýnova.

FK Hluboká 5:3 FK Jindřichův Hradec 1910 ( 3:3 ) Branky: 13.Winkler, 18.L.Adam, 28.Dudek, 52. Čermín z penalty, 87. T.Adam – 6.Fruhauf, 23.Kvitský, 30.Hájek vlastní

Sestava: Brašnička – Jonáš, Vácha(72.T.Adam), Stráský, Čermín – Winkler(29.Benhák), Marhoun, L.Adam(80.Mašek), Horejš – Dudek, Hájek