Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - FK Spartak Kaplice

01.11.2010 09:47

 

 

Ve svátečním mrazivém dopoledni přivítala Hluboká na svém hřišti tým Kaplice. Domácí našli na státní svátek ztracenou mušku a Kaplici vyprovodili zaslouženým a vysokým vítězstvím. Trenér Karel Vácha, bývalý elitní ligový kanonýr, mohl být se střeleckou produktivitou navýsost spokojen.A to i přesto že před zápasem musel řešit řadu nepříjemností se složením kádru. Chyběl Horejš a dorostenci,kteří hráli také od 10 hodin v Lišově,navíc do zápasu vinou zranění nemohl nastoupit Lukáš Adam,na lavičce usedli rekonvalescent Dudek a Mašek,který laboruje s virózou. V základní sestavě pak se sebezapřením nastoupil Marhoun,kterého trápila naražená žebra a po půl hodince hry si natahl stehení sval mozek zálohy Janoušek.

Jako první v utkání vážněji zahrozili hosté. Ve 4.minutě po přihrávce Faltuse střílel zblízka do vybíhajícího brankáře Brašničky Ševčík. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Benhák, mířil však mimo. Ve 12.minutě měl gól na kopačce Marhoun, střelu po zemi stačil Kopřiva nohama vyrazit a do branky neprošla ani následné dorážka Winklera. Domácí měli míč častěji na svých kopačkách a tým Kaplice nepouštěly do žádné vážnější akce.

V polovině prvního dějství střílel nad branku Marhoun.Po půl hodině vystrašil Kopřivu křižným stříleným centrem na zadní tyč Jonáš. To už hráli domácí bez zraněného středopolaře Janouška, kterého nahradil Dudek a patřičně oživil hru hlubockého útoku. Ve 38. minutě Dudek střílel z přímého kopu, Kopřiva nepříjemnou skákavou střelu dokázal lapit. Ve 40.minutě po špatném odkopu se v největší šanci sám před Kopřivou ocitl Kurali,ale střílel nad.O chivlku později domácí znovu výborným presingem vybojovali míč a šli 4 na 2,Dudek ale ukvapeně střílel mimo tři tyče.Ve 45.minutě ale už udeřilo,Vácha poslal dlouhý pas dopředu,který prodloužil Benhák na rozběhnutého Dudka a ten parádně pod břevno poslal Hlubokou do vedení – 1:0.

Nástup do druhého poločasu měli Hlubočtí z říše snů. Ve 47. minutě po chybné rozehrávce domácí udělali rychlý výpad do nekonsolidované obrany a Kurali zvýšil na 2:0. Uběhly sotva další dvě minuty a už to bylo o tři branky.Benhák přenechal míč na pravé straně Dudkovi ten jej zatáhl do šestnáctky a snažil se najít na malém vápně Kuraliho,Kopřiva jeho úmysl vystihl,ale míč vyrazil jen před sebe,kde byl první Dudek,který ve skluzu posunul míč na Marhouna a ten bombou pod břevno zvýšil na 3:0. O vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

V 61. minutě se gólu dočkali i Kapličtí. Kolek vybojoval míč, Ševčík utekl po pravé straně, po zemi přihrál prudce před branku a nabíhající Lesňák zblízka zavěsil – 3:1.V 76. minutě Zahrával Marhoun roh Stráský vyskočil nejvýše,ale hlavičkoval do míst kde byl Ševčík,ten ale neposedný míč neodkopl,naopak jej vybojoval domácí Kurali a z otočky zvýšil na 4:1.O chvilku později se z úhlu pokoušel prostřelit Kopřivu Dudek,ale neúspěně. V 79.minutě se po přihrávce Kuraliho,řítil sám na branku Dudek,ale tak dlouho se rozmýšlel jak překoná brankáře Kopřivu až mu střelu zblokoval jeden z vracejících se obránců. Deset minut před koncem Kolek ideální kolmicí oslovil Ševčíka, jeho střelu pod břevno však Brašnička vytěsnil na rohový kop.

Zápas tak nakonec skončil přesvědčivým vítězstvím domácího celku, který zcela po zásluze získal do tabulky všechny tři body.

Karel Vácha (trenér Hluboké): „Byl to náš nejlepší podzimní výkon jak říkáte, ale jenom protože jsme naši hru dokázali vyjádřit i gólově. Řekl bych, že jsme odvedli dobrou práci i jindy, ale nedokázali jsme ji zhodnotit brankově, až dnes čtyřikrát. Samozřejmě, že jsme rádi, jak jsme hráli, body potřebujeme pořád, abysme přezimovali na nějakém solidním pořadí. V prvním poločase to bylo vyrovnané utkání a využili jsme jednu z příležitostí, kterou jsme si v závěru vytvořili. O poločase jsme upozornili hráče, že je třeba zvýšit nasazení a přidat. Navíc se potvrdilo, že když mužstvo dostane gól na konci poločasu, tak to s ním otřese. Než se Kaplice stačila rozkoukat, už jsme vedli o tři góly. Asi hráči byli ještě v šatně, to nám hodně pomohlo. A taky přišel na hřiště Lukáš Dudek, který hru vepředu rozhejbal, byl hodně aktivní, vnesl na hřiště oživení a otevřel skóre. Pomohl tím i Kuralimu, který dal dva góly.“

Hluboká nad Vltavou – FK Spartak Kaplice 4:1 (1:0)

Branky: 47. a 76. Kurali, 45. Dudek, 49. Marhoun – 61. Lesňák

Sestava: Brašnička – Štabrňák,Vácha,­Stráský,Čermín – Marhoun,Janou­šek(30.Dudek),Win­kler,Jonáš – Benhák,Kurali