Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - Malše Roudné

24.05.2011 11:03

 

Hluboká přívítala v okresním derby po sérii 6 výher v řadě, tým z Roudného. Utkání řídilo opět trio rozhodčích z Vysočiny a dá se říct že o výsledku utkání rozhodli právě oni. Hlubočtí tak sice ztratili doma 2 body, ale protáhli svou neporazitelnost už na 7 utkání.

Aktivněji do zápasu vstoupili hráči Malše. Už v 5.minutě vyrobil hrubku Hájek, míč mu vzal Nekvinda a před brankou našel osamoceného Trněného. Tomu naštěstí pro domácí sjela střela z kopačky daleko vedle branky. Hluboká se začala pomalu probouzet, ale v době jejího rozjímání dal o sobě poprvé vědět hlavní sudí. Havelka se dostal za záda hlubockých obranců a přehodil vybíhajícího brankáře Brašničku, po kterém došlo ke kontaktu brankáře Brašničky s Havelkou. Rozhodčí, ale počkal kam doplachtí míč, ten se odrazil od tyče a až poté foukl sudí do píšťalky a ukázal na penaltový puntík. Je pravda že k nezaviněnému kontaktu došlo, ale když už tak mimo pokutové území. Rozhodčí svůj verdikt neopravil a tak Trněný z penalty poslal Roudné do vedení. Hluboká ale opět předvedla že dokáže obracet nepříznivý vývoj a prakticky od této chvíle se hráči Roudného dostávali k ohrožení domácí branky jen sporadicky. Ve 20.minutě měl na kopačce vyrovnání Marhoun, po sklepnutí míče Kuralim, ale trefil jen tyč s příspěním hostujícího brankáře. O pár chvil později střílel Dudek, ale jen do míst kde stál hostující brankář. Další sporný verdikt přišel ve 37.minutě, kdy Marhoun pálil, brankář míč vyrazil jen do míst kde stál Vácha. Ten se snažil míč uklidit do prázdné branky, ale situaci utnul zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Zřejmě opět chybně, protože v době kopu stál na brankové čáře jeden z hostujících hráčů a Vácha byl před hostujícím brankařem. Tudíš nemohlo jít o ofsajdové postavení. Největší šanci na vyrovnání měl na hlavě Dudek, ale po centru Hájka hlavičkoval ve velmi dobré pozici nad.

V kabině domácích proběhla pořádná bouřka a od úvodních minut druhého poločasu to bylo znát. Hluboká přibyla Roudné k šestnátce a po 4 minutovém zámku udeřila. Nejprvě Horejš našel krásnou kolmicí Maška, ten sice v sólovém úniku neuspěl, míč se naštěstí pro domácí dostal ke střelkám „Pepi“ Kuraliho a ten jej neomylně poslal k tyči – 1:1. Hluboká dál přehrávala Roudné a zahazovala jednu šanci za druhou. Nejprve Stráského hlavička skončila těsně vedle šibenice. Po dalším rohu pálil těsně nad Vácha. Hájkův přímý kop skončil na břevně. Dudkovu hlavičkou vytáhl z pod břevna hostující brankář. Až se konečně v 75. minutě hlubočtí dočkali. Přetažený centr vrátil před branku Horejš a střídající Tomáš Adam poslal Hlubokou do vedení – 2:1. Rozhodující okamžik přišel v 84.minutě. A opět v něm sehrál hlavní roli hlavní rozhodčí. Horejš se krásně uvolnil v šestnátce a připravil si míč ke střele kolem bránícího Matouška, ten mu ale nastavil evidentní stoličku a Horejš padl k zemi. Jasná penalta, verdikt rozhodčí…píšťalka zůstala němá. A tak přišel trest v poslední minutě Hluboká přišla netakticky zbytečně o míč. Hra se v mžiku přesunula na druhou stranu centr Trněného nešťastně přizvedl před Váchou – Horejš a osamocený Nekvinda hlavou trestal – 2:2. Utkání tak nakonec skončilo remízou, se kterou jsou určitě více spokojení hráči z Roudného.

Hluboká míří v dalším kole do Lažiště, kde jí čeká boj nejen se zachraňujícím se týmem, ale možná i se třemi muži v černém. Doufejme že o výsledku rozdhone výkon hráčů a ne rozdhočích.

FK Hluboká 2:2 Malše Roudné ( 0:1 ) branky: 49.Kurali,75.T­.Adam – 17.Trněný z penalty,90.Nek­vinda

Sestva: Brašnička – Vácha, Hájek, Stráský, Jonáš – Mašek(60.T.Adam),Mar­houn, L.Adam(66.Hála),Ho­rejš – Kurali,Dudek(73­.Štabrňák)