Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - SK Čkyně

01.11.2010 09:48

 

 

Hlubočtí v náročném týdnu přivítali na svém hřišti po čtvrtečním vítězství nad Kaplicí,tým Čkyně. Ačkoliv oba duely dělilo 48 hodin,domácí hráči opět předvedli výborný výkon a dokázali si tak připsat ze dvou domácích utkání plný počet šesti bodů.

Utkání začla aktivněji Hluboká,avšak o první zruch se postarali po rohovém kopu hosté ze Čkyně. Brašnička vyboxoval míč jen k Babkovi,který jej obloučkem vracel do branky,míč ještě přizvel Ketzer,ale naštěstí pro domácí nad hlubockou branku. Domácí pak ještě více přidali na své aktivitě a po rohu Marhouna pálil Čermín,ale jen do míst kde stál brankář Hoško. A tak se domácí dočkali gólu až ve 25.minutě. Kurali u poloviny hřiště přenechal míč Dudkovi,ten se s ním protáhl mezi dvojící beků jako mrštná lasička,veterána Turka jednoduhým tanečním náznakem těla také obešel bez problému a podél vybíhajícího brankáře Hoška poslal míč do branky – 1:0.To domácí ještě více povzbudilo a pozadu nechtěl zůstat ani Kurali,který střelou z otočky jen těsně minul Hoškovu branku. O chvilku později se k přímému kopu postavil Dudek,jehož střelu vyrazil brankář Hoško nejspíš ramenem. Těsně před poločasem vybojoval míč v šestnátce Dudek,přistrčil jej Kuralimu,ale jeho křižná střela opět jen o chloupek minula pravou tyč. Poté si oba role vyměnili Kurali přiklepl míč ze vzduchu Dudkovi,který ale halfvolejem střílel přesně do míst kde stál brankář Hoško.Do šaten tak šli spokojenější domácí.

Po přestávce se jako první zapsal do statistik kapitán domácích Čermín, ale jeho střelu Hoško vychytal. Zahrozil ale i kapitán hostů Kvapil,ale jeho hlavičkový pokus se mezi tři tyče nevešel. O konečném výsledku střetnutí se rozhodlo pětadvacet minut před koncem duelu. Neúnavný bojovník Zbyněk Stráský vyvezl míč,který sice ztratil u šestnáctky hostí,ale výborně jej vybojoval Kurali zpět, Stráský poté předal míč střídajícímu Horejšovi, který nechytatelnou bombou pod víko nedal Hoškovi sebemenší šanci – 2:0.

Domácí si chtěli udržet důležitou nulu, hosté ji chtěli zrušit. Hlubockému Kuralimu nebylo souzeno dát gól a nezvýšil náskok, na druhé straně zase Brašnička zněkodnil nebezpečnou Kunešovu hlavičku po rohu. Poté mohl přidat druhý gól v zápase Dudek,kterého uvolnil Stráský,ale míč skrz Hoškovi nohy neprocedil. Svoje slovo do pranice chtěl říci i Benhák, ale neuspěl ani on. Za zaznamenání také stojí, že se svého prvního startu v krajském přeboru dočkal hlubocký Radim Kokeš mladší. Ale těsně předtím než se mohl kloudně poprvé dostat k balonu, ukončil rozhodčí Reitinger zápas. Snad tedy příště.

Hluboká v dalším kole cestuje k boji o Vltavu do Týna. A určitě by ráda pokračovala ve vítězném tažení i ve venkovním zápase.

Karel Vácha (trenér Hluboké): „Jsme moc rádi, že jsme v tomhle zápasovým tempu získali doma všech šest bodů, bylo to hodně důležitý, zvlášť proti takovým soupeřům, Kaplici a Čkyni. Potvrdili jsme čtvrteční vítězství, dostali se na dvacet bodů, bylo to zlatý, protože tabulka je hodně vyrovnaná. Právě po Kaplici jsem musel kluky trochu mírnit, aby neměli hlavu v oblacích a soustředili se na Čkyni. Opravdu pak k zápasu přistoupili zodpovědně a dokázali se vyrovnat s tím, že Čkyně hraje úplně jiný fotbal než Kaplice. Od toho se to odvíjelo. Čkyně měla nasazení, je to tvrdý a nekompromisní soupeř. Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Horejš naskočil do utkání velice dobře. Chtěli jsme podpořit útok, protože je ofenzivnější než Jonáš. Jemu to vyšlo a gól, to byla třešínka na dortu.“

FK Hluboká 2:0 SK Čkyně (1:0)

branky:25.Dudek,65­.Horejš

Sestava: Brašnička – Štabrňák,Vácha,­Stráský,Čermín – Benhák(87.Kokeš),Mar­houn,Winkler,Jo­náš(60.Horejš) – Kurali,Dudek(80­.Hála)