Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - SK Jankov

20.04.2011 09:31

 

V nedělním příjemném odpoledni přijel do podzámčí soupeř z Jankova. Před okresním derby byli oba týmy nalazené na vítězné vlně, kterou chtěli prodloužit. Hluboká ovšem potvrdila že v letošním ročníku doma body lacino nerozdává a zaslouženě vyhrála.

 

Vstup do utkání vyšel hlubockým náramně. Ve 2.minutě chyboval hostující Tejml, míč se dostal k Dudkovi, který jej rychle posunul na rozběhnutého Hájka a ten s pomocí teče jednoho z obránců poslal hlubocké do vedení – 1:0. V 9.minutě zakombinvali jankovští Holba s Beránkem. Druhý jmenovaný ale střílel mimo tři tyče. Hlubočtí prověřovali brankáře Hrubého střelami z dálky. Pokusy Horejše a Hájka, ale Hrubý pokaždé dokázal zlikvidovat. Jankov držel častěji míč na svých kopačkách, ale nedokázal se dostat do vážnějšímu zakončení. Naopak Hluboká vyrážela k nebezpečným brejkovým situacím, bohužel u všech tří dobře rozjetých akcí chyběla finální přihrávka. Těsně před pauzou mohli jankovští srovnat krok. Maxův přízemní přímý kop skončil po sérii tečí u osamoceného Štěchy. Ten naštěstí pro domácí z malého vápna poslal míč mimo branku.

Do druhé půle vstoupili domácí stejně jako do té první. Ve 48.minutě si na roh Hájka naskočil nikým neatakovaný Dudek a přesnou hlavičkou k tyči zvýšil na 2:0. Domácí zlepšili pohyb a jankovští se s problémy dostávali za polovinu hřiště. Po dalším rohu Hájka zůstal sám na zadní tyči Čermín, ale jeho volej postrádal více přesnosti. V 59.minutě centroval z leva Horejš na zadní tyč si naběhl Marhoun a halfvolejem poslal míč těsně vedle Hrubého branky. V 61.minutě vyslal Lukáš Adam za beky Dudka, ten střílel jen do dobře vyběhnutého brankáře Hrubého. Na druhé straně pak ukázal své umění brankář Brašnička, když dvěma zákroky vychytal jak Holbu tak Bürgera. Když už jej Bürger překonal zaskočil za Brašničku vracející se Mašek. Těsně před koncem se uvolnil na levé straně Kurali, odcentroval a na zadní tyči výborně v pádu vystřelil Mašek. Bohužel jen do míst kde stál brankář Hrubý. Hosté se nakonec dočkali branky. V 92.minutě se překvapivě k přímému volnému kopu rozeběhl brankář Hrubý, jeho pokus tečoval Vácha a poslal míč ke vzdálenější tyči do protipohybu brankáře Brašničky.

Domácí si tak připsali třetí vítězství v řade a poskočili v tabulce na 4.místo. V dalším kole zajíždí Hluboká na hřiště prachatického Tatranu, odkud si bude chtít určitě odvést nějáký ten bod. Domácí ovšem v posledních třech kolech získali 7 bodů. Hlubokou tedy nečeká nic lehkého, ale v silách hráčů je přivést 3 body a třeba i nahánět třetí Krumlov na který ztrácí 6 bodů a za 14 dní jej přivítají na svém hřišti v podzámčí.

FK Hluboká 2:1 SK Jankov ( 1:0 ) branky: 2.Hájek, 48.Dudek – 92. Hrubý

Sestava: Brašnička – Vácha, Stráský, Čermín, Jonáš – Benhák(58.Mašek), Adam L., Marhoun, Horejš – Dudek(66.Kurali), Hájek(84.Adam T.)