Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

Hluboká si poradila s Jankovem

01.03.2011 08:25

 

 

V prvním utkání o 7.-9.místo nastoupila Hluboká ve velmi chladném večeru proti týmu SK Jankov. Utkání zvládli mnohem lépe domácí borci, kteří především v útočné fázi přehráli svého soupeře.

V začátku utkání měli sice míč na kopačkách častěji hráči Jankova, ale hned z po první hlubocké akci se měnilo skóre. Lukáš Adam našel krásnou kolmicí rozběhnutého Horejše. Ten odcentroval Kuraliho střelu ještě stačil brankář Hrubý zblokovat, ale dobíhají Dudek už neměl problém míč uklidit do prázdné branky – 1:0. Poté vstřelené brance domácí zle zatápěli jankovské obraně. Po centru Lukáše Adama hlavičkoval těsně vedle Dudek a je jen škoda že nevěděl o za sebou zcela volně nabíhajícím Váchovi. Pár chvil na to střílel z dvacetimetrů Marhoun jeho štiplavý pokus,ale brankář Hrubý nadvakrát zkrotil. Po rohu L.Adama to byl znovu Marhoun, který se dostal k odraženému míči. Jeho střela šla ale těsně nad. Pak o sobě dali vědět jankovští. Když se míč odrazil k Tejmlovi jeho střelu pod břevno, ale skvěle vyrazil na roh brankář Brašnička. Prakticky z protiútoku se uvolnil z pozice stopera Hájek. A netradičně pravou nohou vystřelil z dobrých 30 metrů. Jeho střelu směřující do šibenice, ale rovněž skvělým zákrokem vyrazil Hrubý. Další rychlá akce domácích po prostrčení Dudka se na hranici šestnáctky uvolnil Kurali. Ale jeho střela mířila přesně do míst, kde stál brankář Hrubý. Hluboká si druhý zářez nechala těsně před odchodem do šaten. L.Adam rychle rozehrál autové vhazování na Kuraliho, ten posunul míč na Dudka, který se s ničím nerozpakoval a z 25 metrů placírkou vymetl Hrubému pavučinu ze šibenice – 2:0.

Do druhé půle nastoupilo hlubocké dravé mládí a nijak nepolevilo v nastavaném trendu z prvního poločasu. Navíc přidalo i dvě branky navrh. Obzvláště ta třetí stálo za to. Když se v šestnátce vznesl do vzduchu jako něžný butterfly Karel Jonáš a parádní hlavíčku poslal přesně do ucha Hrubého šibenice – 3:0. Pak se mohl mezi střelce konečně zapsat i nováček s italskými kořeny DaLippi, ale svojí šanci na skórování nevyužil. Stejně se vedlo v zakončení i Tomáši Adamovi, ten si ale po ze první zmařené šance vzal ponaučení a pár minut před koncem stanovil konečné skóre 4:0.

Hluboká tak vstoupila vítězně do skupiny o konečné umístění. V neděli ji čeká poslední zápas v rámci Zimní ligy a to s neoblíbeným soupeřem z Lažišť. Výkop utkání je v neděli v pravé poledne (12).

 

FK Hluboká 4:0 SK Jankov ( 2:0 )

branky: 2 Dudek, Jonáš, T.Adam

Sestava: Brašnička - Vácha, Čermín, Hájek, Antoš - Benhák, Marhoun, Adam L., Horejš - Kurali, Dudek

Střídali: DaLippi, Jonáš, T.Adam, Hála