Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

Před vstupem do soutěže

16.03.2011 08:56

 

 

V sobotu čeká Hlubokou poslední přípravné utkání před vstupem do jarní části krajského přeboru. Stejně jako na podzim se hlubočtí utkají s týmem Vodňan, který naposledy v přípravě remizoval s Čížovou (1:1). Hluboká by měla být až na Ondřeje Janouška, který se zotavuje po operaci zánártní kůstky, kompletní.

Když budeme před posledním duelem hodnotit hlubockou přípravu, budeme hledat asi jen klady. S A týmem absolovalo přípravu 5 hráčů, kteří jsou věkem stále ještě dorostenci. Když přejdeme dvě výsledkově nepovedená utkání v přípravě s Krumlovem (1:5) a Dynamem ČB B (1:6) pak Hluboká ve zbylých zápasech neprohrála.

I přes tyto dva výsledkové výpadky, výborně fungovala hlubocká obrana. Velkým překvapením v ní byly především výkony kanonýra Hájka, který se z útoku posunul až na samí chvost obrany, jako její stoperský dirigent. Na pravý kraj obrany se tlačí na neotřesitelný post hlubockého srdcaře Dušana Váchy, nepřehlédnutelný Tomáš Antoš. Teprve sedmnáctiletý talent má velké předpoklady k tomu se brzy prosadit do základní sestavy. To už se nic méně podařilo brankářské jedničce Davidu Brašničkovi. O jeho kvalitách se v zimě přesvědčili i v budějovické juniorce, ale vzhledem k tomu že Hluboká stále nemá za mladého „čapájeva“ náhradu, bude si muset Brašnička na vyšší angažmá ještě počkat. Další dva obrané posty obsadili ti nejzkušenější hráči v sestavě. Před Hájkem by se měl pohybovat muž s vyzáží francouzkého kouzelníka Zinedina Zidana, Zbyněk Stráský. A na levém kraji kapitán a pokladník v jedné osobě Jan Čermín.

Co se týká záložní řady, tady si může trenér Karel Vácha utvořit hned dvě formace. V jejím středu by měl jako defenzivní pilíř hrát Ondřej Marhoun. Hráč s výbornou a hlavně tvrdou střelou, ale i boxerskými dovednostmi při hlavičkových soubojích. Před ním by v roli hračičky a mozku týmu měl působit běhavý Lukáš Adam. Na krajích by je měli doplnit muž s východoasijskou vyzáží Kamil Benhák. A na druhém kraji neunávný závodník Radek Horejš.

Na posty těchto hráčů jsou pak připraveni další vlčáci. Například Martin Winkler, který se vrací po vleklém zranění kolene nebo hlubocký patriot a otec fotbalového areálu Karel Jonáš. Muž bez kterého by jen těžko měli hráči Hluboké tak skvěle připravený pažit na krajskou soutěž, ale například i čistou kabinu. Z mladých hráčů můžeme jmenovat italského rodáka Adriana DaLippiho, kterému ale český jazyk nedělá problém. Nebo 5 letého Karla Štabrňáka, který se narodil na přestupní rok a tak si na své oficiální narozeniny musí vždy 4 roky počkat.

Do útoku se pak nejspíš postaví Lukáš Dudek. V Zimní lize nejlepší střelec Hluboké s 10 zásahy. I přesto, ale připoměl přítomným diváků, že jeho volnou disciplínou je spalování šancí i zahozování pokutových kopů. Jeho parťákem bude Josef Kurali, tzv. Tichý společník v útoku, který ale dokáže díky svým nohejbalovým vlastnostem nečekaně udeřit ze vzduchu. Na útočnou dvojici v zimě dorážel další z řady dorostenců Tomáš Adam. S hokejovými vlastnostmi dokázal překvapit soupeřovu obranu, ale někdy i sám sebe.

Mezi náhradníky je i Josef Hála, opět hráč dorosteneckého věku, který čeká na svou šanci ve středu hlubockého týmu. Určitě nesmíme zapomenou ani na hlubockého žraloka Jiřího Maška, který většinu zimní přípravy prostudoval.

Hlubocký kádr tak čítá rovných 20 fotbalistů. Hráči se už nemohou dočkat jarní části. Nic na tom nemění ani to, že doma na úvod přivítají lídra tabulky z Milevska. Hned druhé kolo navíc zajíždějí na půdu druhého celku KP Čížové. Před výkopem jarní části se tak máme my diváci na co těšit. Hluboká bude totiž určitě chtít v tabulce vzhůru.