Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

SK Jankov - FK Hluboká

16.09.2010 16:00

 

Hluboká cestovala na horkou půdu do Jankova,který měl za sebou sérii dvou vítězných zápasů. Hlubočtí se naopak z první výhry radovali minulý týden po domácí výhře nad Chýnovem. A chtěli určitě bodovat i v Jankově.

Tak také vypadal vstup do utkání hlubočtí byli aktivnější a prvních 15 minut dominovali na hřišti. Už ve 2.minutě zahrával přímý volný kop Lukáš Adam,na jeho centr na přední tyč si zbýhal Dudek na míč sice nedosáhl,ale skákající balon nadělal brankáři Volkovi velké problémy. Ve 4.minutě vyslal Lukáš Adam do sóla Dudka,ten ale tváří v tvář brankáře Volka neprostřelil. Hned z následného protiútoku zahrozili domácí,ale centr Klímy neusměrnil mezi tři tyče Bürger. V 11.minutě nahrál Winkler Dudkovi a ten svou střelou z rohu velkého vápna orazítkoval jak břevno tak tyč jankovské branky. V 17.minutě nečekaně udeřili domácí. Na polovině hřiště přebral míč Štěcha udělal pár kroků a utěšenou střelou z dobrých 40 metrů vymetl šibenici Brašničkovi branky – 1:0. Hlubočtí v tu chvíli byli jako opaření a využít toho mohl o chvíli později Klíma,jehož centr tečoval do protipohybu brankáře Brašničky Čermín,ale Brašnička se ještě stačil přemístit k pravé tyče a míč schovat ve svých rukavicí. Hlubočtí poté opět přebrali rytmus hry,ale nedokázali dotáhnout dokonce dobře rozjeté akce. A tak na vyrovnání čekali až do závěru první půle. Štabrňák dlouhým pasem po lajně našel Dudka,který míč posunul hlavou přímo do běhu rozběhnutému Kuralimu,který krásnou diagonální střelou nedal Volkovi šanci – 1:1. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Vstup do druhé půle opět opanovali hlubočtí,drželi míč na svých kopačkách a domácí prakticky nepustili za půlku. Bohužel z ojedinělého brejku v 52.minutě inkasovali. Bürger se uvolnil na levé straně vystřelil,jeho pokus Brašnička vyrazil jen před dobíhajícího Stejskala,který neměl problém uklidit míč do odkryté branky – 2:1. Hluboká se snažila rychle odpovědět po závaru před brankou se míč odrazil k Váchovi,ten ale trefil jen brankáře Volka. A tak se čekalo na branky až do závěrečné dvacetiminutovky. K Hluboké se konečně přiklonilo také štěstí,když odražený míč na šestnátce nakopl vysoko do vzduchu Mahoun a míč se k překvapení všech snesl až za záda Volka,který měl na tomto gólu asi největší podíl – 2:2.To nakoplo hlubocké ještě víc a v 81.minutě se dočkali rozhodujícího momentu. Winkler přihrál na půlce Dudkovi ten za přispění obránce Štěchy posunul míč na Janouška,který z první vyslal po lajně pelášijícího Winklera,ten odcentroval do šestnáctky,kde na sebe dobrým pohybem navázal většinu obránců Kurali a míč propadl až na zadní tyč k osamocenému Marhounovi,který střelou pod břevno otočil vývoj zápasu – 2:3. Hluboká už poté kontrolovala hru až do samotného závěru a odvezla si z Jankova zaslouženě tři body.

Milan Dudek (asistent trenéra Hluboké): „Pro někoho to bylo možná překvapení, ale vyhrálo se zcela zaslouženě. Celý zápas vyzněl jasně pro Hlubokou, byla herně lepší, kombinovala a byla otázka, kdy to tam padne. Jankov se bránil a jen nakopával. Sice dvakrát vedl, ale my v tomto zápase měli velkou sílu v záložní řadě, kterou podporovali krajní obránci. Divákům se musel zápas líbit.“

V dalším kole přivítá Hluboká doma tým Prachatic. Utkání začíná v sobotu v 10:15.

Sestava: Brašnička – Štabrňák,Vácha,­Čermín,Marhou­n – Winkler,Adam L.,Horejš(56.Strás­ký) – Kurali(88.Adam T.),Dudek(82.Jonáš)