Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

Slavoj Český Krumlov - FK Hluboká

27.09.2010 10:19

 

V sobotním deštivém odpoledni, zavítali hlubočtí fotbalisté na půdu Českého Krumlova, doposud vedoucího týmu krajského přeboru. Do utkání nastupovali s cílem překvapit svého soupeře a odvést si nějáký bod,ale po úvodní sporné brance a následném vyloučení Dušana Váchy, do jejich hlav vstoupila křivda a z Krumlova si odvezli půl tucet branek.

 

    Přitom prvních 25 minut utkání se odehrávalo spíše pod taktovkou Hluboké a krumlovští měli velké problémy zachytávat jejich rychlý přechod do útoku. Naštěstí pro domácí všechny střelecké pokusy Hluboké byly zblokovány nebo končily vedle Vokálovy branky. A tak první vážnější šanci zápasu mě domácí Sivák,který se pokoušel lobem překonat Brašničku,ten ale parádním zákrokem vytáhl jeho pokus na roh. Ve 26.minutě přišel moment,který u hostí vyvolal velkou nevoli a křivdu. Na Vackův rohový kop si chystal rukavice brankář Brašnička,ale v malém vápně mu podrazil nohy domácí Peťule a pro Svobodu nebyl problém uklidit míč do prázdné branky - 1:0. Navíc o 5 minut později se nechal zcela zbytečně vyloučit hlubocký Dušan Vácha. Jeho zákrok volal jasně po červené kartě,ačkoliv i domácí předvedli do poločasu 3 podobné zákroky,ale pan rozhodčí Pípal je ohodnotil pouze žlutou kartou. Hosté i v 10 se nesnažili o žádné betonování a to byla voda na krumlovský mlýn. Ve 41.minutě vyrazil Brašnička Vackovu střelu jen před sebe a dobíhající Klivanda neměl problém jej uklidit do branky - 2:0. O další 3 minuty už to bylo 3:0 to když domácí podnikli rychlý brejk,který se na půlce snažil zastavit Lukáš Adam skluzem,ale bohužel míč naservíroval přímo do běhu Peťulemu,který si jej pak vyměnil s Matušem a pro Peťuleho už nebyl problém donést míč na kopačkách až do branky.

    Druhá půle začla šancí Dudka,kterého za obranu vyslal Lukáš Adam,ale Dudkův střelecký pokus neskončil mezi třemi tyčemi. Prakticky z protiútoku udeřili opět domácí. Když si za obranu naběhl Peťule a dloubáčkem si vychutnal brankáře Brašničku - 4:0. Domácí poté hodně polevili co se týče hry dozadu a hlubockým se naskytlo několik příležitostí na korigování výsledku. Nakonec ji využil Dudek,který nejprve prodloužil míč na Janouška,aby si následně řekl o zpětnou přihrávku a střelou k tyči snížil - 4:1.  Ovšem za pár minut už to bylo znovu o 4 branky. Peťule si opět naběhl za beky a ranou na zadní tyč uzavřel svůj čistý hattrick - 5:1. V 80.minutě se uvolnil na pravé straně Špát a přihrávkou zřejmě do ofsajdového postavení vybídl ke skŕovaní Beránka,který míč doklepl do prázdné branky - 6:1. Hlubočtí mohli ještě něco udělat s výsledkem ale Kurali sám před brankářem selhal a tak se ujala až pumelice Lukáše Adama,který přímého kopu vymetl všechny pavouky z Vokálovy branky a dal tak výsledku konečnou podobu 6:2.

 

    Utkání tak skončilo debaklem pro hosty,kterým evidentně sebral vítr z plachet úvodní gól a následné vyloučení Váchy. Reputaci si určitě budou chtít napravit již v úterý,kdy doma přivítají Dražice. Utkání se hraje od 10 hodin.

 Karel Vácha (trenér Hluboké): „Byl to den blbec. Oboustranně začalo utkání opatrně, vyrovnaně, až do prvního gólu. Ten byl asi divnej, to Dušan neunesl, zajel pak do soupeře a šel ven. To asi rozhodilo i ostatní, i když někdy má soupeř s desetičlenným protivníkem víc práce, když se semkne. Nám se to nepovedlo a domácím jsme cestu k vítězství hodně usnadnili. Nezhušťovali jsme prostor, obejít našeho hráče nebyl pro Krumlovské žádný problém. Navíc máme problém dát gól. To si vyříkáme, protože na nás čekají poslední Dražice a doma musíme bodovat.“
 

Sestava: Brašnička - Vácha,Čermín(53.Hála),Stráský,Štabrňák - Marhoun - Winkler(58.Benhák),Janoušek,Adam,Horejš (60.Kurali) - Dudek

 

Slavoj Český Krumlov 6:2 FK Hluboká ( 3:0 )

branky: 26.Svoboda,41.Klivanda,44.,46.a 62.Peťule, 80.Beránek - 55.Dudek,87.Lukáš Adam