Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - Slavoj Český Krumlov

24.05.2011 10:59

 

V nedělním fotbalovém odpoledni, do podzámčí přicestoval Český Krumlov. Tým, který se nacházel před tímto kolem s 6 bodovým náskokem na 3.místě právě před domácí Hlubokou. Hráči Hluboké měli o motivaci postaráno, protože poslední zápasy s tímto týmem pro ně končily vždy vysokým přídělem. Navíc trenér Vácha postrádal brankářskou jedničku Brašničku, kterého skolila viróza a tak jej musel nahradit ve své premiéře v Krajském přeboru brankář „B“ mužstva Hluboké Hrtus. Aby toho nebylo málo, od 40.minuty trenér nemohl počítat ani se stoperskou dvojicí Stráský – Čermín. Stráský si roztrhl obočí a kapitán domácích Čermín dopadl o poznání hůře s podezřením na poškozený meniskus.

Úvod utkání ovládla Hluboká, která v první patnáctiminutovce zavřela Krumlov na jejich polovině a hrozila zejména po stranách. Už ve 3.minutě poslal Horejš přihrávku na rozběhnutého Dudka, který ale míč trefil jen do vybíhající brankáře Sarvaše. O pár minut později centroval Vácha, ale hlavička Hájka neskončila mezi třemi tyčemi. Hlubočtí pak překvapili krumlovskou obranu rychlým rozehráním na Dudka, kterého ale v samostatném úniku zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Krumlov poprvé zahrozil po 20.minutách. Po rohu Plišky se před domácí brankou rozjela „trma vrma“, míč se nakonec dostal na malém vápně k volnému Klivandovi, který branku přestřelil. Ve 21.minutě Koritar nešťstně přišlápl nohu Čermínovi a ten musel být odnesen na nosítkách. Na stopera se tak ke Stráskému stáhl Hájek. Ve 38.minutě pak přišla nádherná fotbalová akce v podání domácích. Rychlý protiútok začal u Stráského, který posunul míč do strany na rozběhnutého Dudka, ten s míčem postupoval do šestnáctky a poslal gólovou přihrávku před branku na nabíhajícího Kuraliho, který uklidil míč nechytatelně do horního rohu Sarvašovy branky. Bohužel o pár minut později se zranil i Stráský. Nejprve do něj ostrým skluzem zajel Boháč a o pár chvil později mu definitivní stop v zápase udělal hlavičkový souboj s Beránkem. Druhou půli tak hrála Hluboká se zcela novou stoperskou dvojící Vácha – Hájek a především Hájek si počínal na novém postu jako protřelý mazák a svými místy až artistickými zákroky, přiváděl hráče Krumlova k zoufalství.

Prakticky celý druhý poločas se nesl ve znamení krumlovského dobívání hlubockého zámku. Ovšem cestu k vyložené šanci si hráči hostů nenašli. V jedné z příležitostí se ocitl střídající Špát, ale jeho pokus skončil vysoko nad. Naopak Hluboká mohla pojistit své vedení, ale řadě rozjetých brejků chyběla finální přihrávka. Krumlov se snažil, ale výsledkem byl pouze křečovitý tlak, který buď s přehledem likvidovala dobře fungující hlubocká obrana, nebo bezchybně chytající brankář Hrtus. V závěru už si hlubočtí zkušeně hlídali svůj jednobrankový náskok, který mohli nakonec v poslední minutě i zdvojnásobit. Kurali svým pohybem donutil k chybě brankáře Sarvaše, kterému mu vypadl míč na hranici šestnáctky. Kurali jej posunul na Tomáše Adama, ten ale s pomocí teče Sarvaše prázdnou branku přestřelil.

Utkání tak skončilo výhrou domácích, kteří ukončili serii porážek od mužstva Krumlova. V dalším kole jede Hluboká do Písku a pokusí se znovu přivést plný počet bodů a prodloužit tak šňůru pěti vítězství v řadě.

FK Hluboká 1:0 Český Krumlov ( 1:0 ) branka: 38.Kurali

Sestava: Hrtus – Vácha, Čermín(21.Kurali), Stráský(46.Mašek), Jonáš – Benhák, Marhoun, Adam L., Horejš – Dudek (85.Adam T.)Hájek