Vyhledávání


Kontakt

FK Hluboká nad Vltavou

E-mail: nikitinalexandr@seznam.cz

FK Hluboká - Veselí nad Lužnicí

30.05.2011 10:39

 

 

Po prohře v Lažišti, nastoupila Hluboká k domácímu utkání s týmem z Veselí nad Lužnicí. Hluboká chtěla potvrdit že se jí doma daří a navázat znovu na vítězné tažení jarem. Domácí nastoupili do utkání se čtyřmi změnami v základní sestavě. První poločas, ale jen ztěží připomínal fotbal a úsilí o napravení reputace.

Fotbalová bída s nouzí se sešla v první pětačtyřiceti minutovce v hlubockém podzámčí. Domácí často kazili přihrávky a jen ztěží se dostávali do potřebného tlaku, nebo k ohrožení hostující branky. To samé se ale dá říci i o hostujících hráčích. První střelecký pokus vyslal už ve 3.minutě Dudek. Jeho střela skončila bohužel jen na boční síti. Velkou příležitost měl po 15.minutách domácí Winkler. Když se na hranici šestnáctky k jeho nohám dostal odražený míč. Winkler se neukvapil a snažil se umístit střelu k tyči. Jeho pokus jen o chloupek minul levou tyč. Ve 22.minutě se vydal jako za mlada k výletu do útočných řad Dušan Vácha. Narazil si s Lukášem Adamem,který mu poslal míč mezi hostující beky. Jeho zrychlení překvapilo nejen spoluhráče, ale i hlavního rozhodčího Šimšíka. Vácha byl totiž při úniku evidentně faulovám v šestnátce, ale píšťalka rozhodčího zůstala něma. Své rozhodnutí změnil až na pokyn pomezního rozhodčího. A tak se kopala penalta. Tu si vzal na starosti nejlepší střelec Kurali. Jeho exekuce ve stylu Tonda Panenka, ale nevyšla a ani následná dorážka se neujala. A tak se pokračovalo dál za nerozhodného stavu. Ten mohl do přestávky změnit hlavičkující Dušan Vácha, ale jeho pokus se otřel jen o tyč. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

O poločase proběhlo tradiční mytí hlav a hned dvojí střídání. Do zápasu naskočilo podpořit ofenzivu duo Hájek a Tomáš Adam. To se ukázalo v průběhu druhé půle jako klíčové. Oba se vysunuli do útoku podpořit v útočné snaze Dudka a o výsledky utkání se rozhodlo do 65.minuty.

Už ve 46.minutě o sobě dala vědět nová dvojice na hřišti. Hájek se dravě prodral po levé straně a zpětnou přihrávkou našel volného Tomáše Adama, jeho střelu směřujíc do prázdné branky, ale zblokoval jeden z hostujících obránců. Ve 48.minutě zafungovala sourozenecká spolupráce. Lukáš Adam vyslal za beky svého bratra Tomáše. Tomu jeho povedou střelu lapil hostující brankář. V 50.minutě už ale udeřilo. Hájek zahrál rohový kop na šikovně postaveného Dudka a od jeho paty skončil míč v brance – 1:0. Dudek tak potvrdil pravidlo, že útočník se pozná správným výběrem místa v pokutovém území. za další 4 minuty už to bylo o dvě branky. Po pravé straně postupoval až do šestnáctky Lukáš Adam a krásnými housličkami brankáři, zvýšil na 2:0. V 60.minutě zahrával rohový kop Hájek. Míč se po souboji Stráského s dvojčlenou přesilou hostujících hráčů dostal k nohám Tomáše Adama. A jeho střela za přispění tyče, skončila potřetí v síti veselských. Hororovou čtvrthodinku veselských uzavřel Dudek. Když si naběhl na přihrávku Tomáše Adama a zvýšil už na 4:0. O chvíli později mohl Dudek zkompletovat hattrick, když ho ke skórování opět vybídl Tomáš Adam. Dudek tentokrát poslal míč těsně vedle. Hluboká pak ve své aktivitě polevila, byla sice dál nebezpečná, ale žádnou větší gólovou příležitost si už nevytvořila. Hostující hráči pak brankáře Brašničku, také neprověřili žádnou přímou střelou a tak utkání skončilo jasnou a zaslouženou výhrou domácích. Hluboká předvedla především ve druhé půli výborný výkon. Opět se trenéru Karlu Váchovi osvědčila hra na 3 útočníky. Výborný výkon předvedl nejstarší hráč domácích Dušan Vácha, jeho práce po lajně připomínala mnohem slavnějšího Karla Poborského.

V dalším kole zajíždí Hluboká až do daleké Čkyně. V případě vítězství si může Hluboká definitivně pojistit 4.místo. Utkání se hraje v sobotu od 17 hodin.

FK Hluboká 4:0 Veselí nad Lužnicí ( 0:0 ) branky: 50. a 65.Dudek, 54.Lukáš Adam, 60.Tomáš Adam

Sestava: Brašnička – Vácha, Stráský, Antoš, Jonáš – Štabrňák(46.T­.Adam), Marhoun, L.Adam, Winkler(67.Hála) – Dudek, Kurali(46.Hájek)